August Rush

In de bioscoop was ik erg gecharmeerd van de trailer van August Rush. Het is er toen niet van gekomen om ‘m te gaan zien, dus heb ik ‘m laatst op DVD op de kop getikt en gisteren hebben we hem gekeken.

Het idee van de film is niet verkeerd: Een jongetje in een weeshuis gaat op zoek naar zijn ouders. Beide ouders zijn muzikant (maar dat weet hij niet) en hij hoort muziek in zijn hoofd waarvan hij absoluut zeker weet dat die hem naar zijn ouders zal leiden.

Helaas viel de film nogal tegen. Tijdspaden lopen door elkaar; tijdsduur wordt heel rekbaar gebruikt; teveel toevalligheden en zelfs een wonderkind kan niet binnen 2 minuten leren hoe notenschrift in elkaar steekt (een meisje legt hem met een ezelsbruggetje uit welke noten op welk streepje komen en voila: hij kan meteen de prachtigste composities opschrijven; weet ook meteen alles van verbonden noten; lengte van noten etc etc).

Natuurlijk zitten er ook mooie elementen in de film (niet in de laatste plaats de vader; een rol van de altijd lekkere Jonathan Rhys Meyers, maar alles opgeteld zou ik weinig inspanning verrichten (“no Rush” hahahahaha) om de film te gaan bekijken. Komt ‘ie een keer op tv en je hebt echt niets beters te doen, dan is het vroeg genoeg….

Advertenties

1 Response so far »

  1. 1

    yvonnep said,

    Nou, da’s helder. Ga me dus niet haasten. 🙂


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: