MILK

MILK is de verfilming van het leven van Harvey Milk.

Sean Penn speelt in MILK de rol van Harvey Milk, de eerste openlijk homosexuele stadsbestuurder in San Fransisco. Deze film vertelt het verhaal van de laatste 8 jaren van zijn leven, waarin hij begon als een verlegen ‘ closet case’  in New York en hoe hij veranderde in een ‘out & proud’  homo activist, die uiteindelijk ook werd verkozen tot stadsbestuurder.

De film geeft een mooi beeld van het (homo)leven in de jaren zeventig, waarbij alles in eerste instantie in het geniep moest gebeuren. Ook de vooroordelen tegen homosexualiteit komen uitgebreid aan bod. Ongelooflijk dat dit slechts 30 jaar geleden is!

In de loop van de film zie je hoe de homobeweging in Amerika ontstaat en het idee voor de gayparade, die een compleet ander doel had dan het ‘ gezellige homofeestje’  dat bijvoorbeeld de gaypride botentocht in Amsterdam tegenwoordig is. (OK, officieel is die nog steeds bedoeld om te laten zien dat homo en hetero niet zo verschillend zijn, maar laten we elkaar geen mietje noemen: voor de meeste mensen is het alleen een excuus om een weekend lang te feesten)

Maar dit terzijde; we hadden het hier over de film.

Zoals ik al zei: aan de hand van de laatste  levensjaren van Harvey ga je mee in de hele ontwikkeling van de homobeweging en vang je een glimp op van hoe de zaken er in die tijd voorstonden voor homo’s en zie je wat mensen als Harvey Milk hebben gedaan om homo’s dezelfde rechten te laten krijgen als hetero’s.

Het geheel is mooi in beeld gebracht, met een groep acteurs die -zoals je aan de hand van foto’s kunt zien bij de aftiteling- ook qua uiterlijk erg realistisch gecast is.

Ik denk dat elke zichzelf respecterende homo deze film moet hebben gezien, maar het is zeker geen ‘homo-film’: ook geschikt voor hetero’s 😉

Advertenties

1 Response so far »

  1. 1

    maup said,

    klinkt als een film die je gezien moet en wilt hebben.
    boy A lijkt me bijzonder beklemmend, weet niet of ik daar moeite voor doe. misschien liever het boek lezen.


Comment RSS · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: