Moordwijven

Vandaag naar Moordwijven, de nieuwe film van Dick Maas (u wel bekend van ‘De Lift’) geweest.

Een erg vermakelijke film, die terecht wordt omschreven als een zwarte komedie.

OK, verwacht niet te veel diepgang, maar er zijn behoorlijk wat lachsalvo’s te verwachten als je in de zaal zit! Het overdreven jet-set gedrag van de dames Bracha van Doesburg, Hadewych Minis en Sanne Wallis de Vries is echt ge-wel-dig!

Het verhaal is simpel doch grappig:

(begin knip & plak)
De drie miljonairsvrouwen Kitty, Estelle en Nicolette leiden een luxueus en rimpelloos bestaan. Hun enige zorg is de strijd tegen het ouder worden, daarom shoppen zij wekelijks bij de plastisch chirurg. Totdat Kitty vermoedt dat haar echtgenoot vreemd gaat. Omdat ze van de alimentatie alleen uiteraard niet rond kan komen, besluit ze samen met haar vriendinnen dat er maar één oplossing is: ze moeten hem uit te weg ruimen.
De hautaine dames dalen af naar de Amsterdamse wallen om daar een huurmoordenaar te zoeken die dit klusje kan klaren.
Wat een gemakkelijke klus had moeten zijn, blijkt toch meer voeten in aarde te hebben dan de dames hadden verwacht.
(einde knip & plak)

Ja, als je voor een middagje/avondje gedachteloos vermaak gaat, is Moordwijven een prima keuze!

O ja: dit ‘weetje’ kwam ik op internet tegen; de film zou eerst ‘De Botox Methode (no body is perfect)’ gaan heten:

(begin knip & plak)
Dick Maas past toch de titel van zijn nieuwste film aan. De Botox Methode heet nu Moordwijven, aldus distributeur Independent Films. Het farmaceutische bedrijf Allergan, dat het middel heeft geregistreerd, had bezwaar gemaakt tegen het gebruik van de naam.

Het Amerikaanse bedrijf dreigde met een rechtszaak. ‘Praten leverde helaas niks op,’ aldus filmmaker Maas. ‘Ik had het graag in de rechtzaal uitgevochten, maar in tegenstelling tot Allergan ontbreekt het ons aan de middelen om kostbare juridische procedures te voeren.’
(einde knip & plak)

Plaats een reactie